Mo(r)nopolet

20/06/2023

Mo(r)nopolet #9: “Min mand tænder ikke på mig” og kønsnormative bedsteforældre

«

»

Jeg er Maria!

Jeg er mor til 3, iværksætter, sundheds- & madentusiast og podcastens værtinde. I podcasten kommer vi omkring alle de sjove, men også mere dybe sider af moderskabet. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditets- & babyforløb

Jeg vil med!

I denne uge kommer mor-panelet omkring, hvad man har ret til at sige til hinanden i forhold, og hvordan man kan håndtere bedsteforældre, som måske tænker lidt gammeldags i forhold til kønsstereotyper. God fornøjelse med episoden!

I denne episode gennemgår Maria og mor-panelet følgende dilemmaer:

Dilemma #1: Det, hvor manden ikke længere tænder på kvinden

Hej Mo(r)nopolet

Min mand har sagt, at han ikke tænder på mig og min krop længere. Det er ikke sådan, at vi ikke har sex, så det kom lidt som et chok, da han sagde det lidt i en bisætning, men nu kan jeg slet ikke slippe det. Jeg er helt vildt ked af det og har faktisk grædt en del. Jeg har prøvet at sige, at det har såret mig, men han synes, det er hans ret at sige det til mig, for vi er jo et team, så det skal man da kunne fortælle hinanden. Nu er han meget uforstående over, at jeg ikke har lyst til sex med ham – hvad skal jeg gøre

Dilemma #2: Det med de kønsnormative bedsteforældre

Halløj Mornopolet!

Jeg har en lille gut på 2,5 år og han er SKØN! Min partner og jeg kæmpede virkelig længe for at blive gravide, og er simpelthen bare så glade for vores lille mirakel. Vores tilgang til opdragelsen af ham er umiddelbart meget åben. Det har jeg egentlig aldrig tænkt over før jeg oplevede mine svigerforældre blive bedsteforældre. Fra da han kom ud og var en dreng, har vi ikke fået andet end blå og grønne ting samt biler, dinosaurer og pistoler, og det er alt sammen i teorien fint, vi har bare selv forsøgt ikke at gå for meget op i kønsbestemte farver og interesser.

Problemet er, at mine svigerforældre har en stærk holdning til, om han skal have lilla og lyserøde sutter og påtaler det, hver gang de ser ham med en sut i en “pigefarve”, og jeg græmmes hver gang, for jeg vil ikke have, det bliver en vane, at de siger at han er forkert foran ham. Den helt nye trend herhjemme er Frost, og hans moster har nu givet ham en Elsa kjole, som han ELSKER. Han vil have den på overalt, og det er simpelthen så kært, men nu går jeg og er så bange for, hvordan svigermekanikken kommer til at reagere på, at han har kjole på, og jeg kan slet ikke magte, at de potentielt skal ødelægge den for ham. 

Det kan godt være, at det ikke gør noget, når nu han ikke er ældre, jeg er bare bange for, at hvis jeg ikke sætter grænser, at det fortsætter – men hvordan sætter man grænser i sådan en situation? Min partner er 100 procent enig med mig, men han er virkelig også mors dreng, så hver gang der er noget med hans forældre, ender jeg altid med at stå med den selv…

Indsend dit dilemma til Mo(R)nopolet - ANONYMT

SPOTIFY

podimo

itunes

LYT HER ELLER PÅ:

Jeg er akkurat ligeså almindelig som alle andre mødre - altså ganske unik.
Min superkraft er at være hudløst ærlig omkring mine tanker og følelser i mor-rollen (og selvom jeg har 3 børn, så hviler jeg stadig ikke altid i rollen som mor.) Jeg taler som jeg tænker, og med ADHD, flyver det ofte ud af mig. Jeg har let ved at tale om ting andre hellere vil tie ihjel - og synes det er vigtigt at vi deler. Der skal være dynamik i en konversation, hvorfor jeg også bestræber mig på at stille de svære og mere undrende spørgsmål. Dertil har jeg en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, ligesom jeg gennem en årrække har undervist gravide og mødre i alt om kost, sundhed og træning. Jeg synes man skal bevare en sund skepsis og samtidig være åben og nysgerrig for at lære nyt.

PEN PALS

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

god ide alarm!

© Morsomhed 2023. All rights reserved

admin@babyakademiet.dk

hello@MARIADIOR.dk

@mor.somhed

Følg Morsomhed på sociale medier, og lær os endnu bedre at kende 

Morsomhed