Jeg er Maria!

Jeg er mor til 3, iværksætter, sundheds- & madentusiast og podcastens værtinde. I podcasten kommer vi omkring alle de sjove, men også mere dybe sider af moderskabet. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditets- & babyforløb

Jeg vil med!

Det er blevet tid til, at mor-panelet skal diskutere forskellige sociale behov i forhold, og hvordan man håndterer en voksen baby – god fornøjelse med episoden!

I denne episode gennemgår Maria og mor-panelet følgende dilemmaer:

#1 dilemma: Det, hvor de sociale behov ikke matcher

Hej Mo(r)nopolet,

Jeg vil gerne høre, om det er mig, der er uretfærdig..

Min kæreste er et meget socialt menneske og laver ofte sociale ting efter arbejde. Jeg føler mig faktisk derfor meget alene med bebs.. Han siger, at jeg bare kan lave planer med nogle venner, hvis jeg vil mere ud, men jeg synes ikke, det er så ligetil.

Enten betyder det, at han skal blive hjemme med vores søn, eller skal jeg lave aftaler, hvor jeg kan tage ham med, så jeg synes ikke, vi “spiller efter de samme regler”.

En helt anden ting er, at jeg heller ikke som sådan har lyst til at tage helt vildt meget ud. Jeg ville nok bare gerne have, at vi begge var hjemme med bebs.

Han mener, jeg er uretfærdig, fordi vores sociale behov ikke matcher. Jeg mener ikke jeg forlanger for meget, da vi jo er fælles om den her familie – hvad tænker i?

#2 dilemma: det med partneren som er lidt af en voksenbaby

Hej Mornopolet!

Jeg går på barsel. Det betyder at min primære opgave er at varetage babys behov. Både dag og nat. Udover den lille har vi også storebror, som bliver 4 om en måned. Det meste omkring storebror tilfalder også mig. Min mand kører den store i børnehave og hjælper nogle dage også med at få ham vasket, i tøjet og spist af.

Vi bor ikke super fancy, men jeg får stress af rod, og med husdyr er der også noget rengøring, der skal ordnes. Det tilfalder åbenbart også mig.

Min mand er en idiot til at ordne vasketøj, så det står jeg får. Til gengæld starter og tømmer han opvaskemaskinen. Det er nu blevet det eneste, han gør herhjemme! 

Han lægger ikke sit vasketøj på plads eller smider det beskidte til vask. Han sætter ikke sine sko op på hylden. Han tørrer ikke af på badeværelset, når han har sprøjtet vand ud over det hele. Han hjælper ikke storebror med at rydde sit legetøj op. Han tørrer ikke sine kaffesprøjt af væggen, gulvet mm. 

Det er fuldstændig som at være mor til 3 drenge på 0, 3 og 16 år 

Ja, jeg har italesat det på ca. 10.000 forskellige måder. Jeg har forklaret, hvad det gør ved mig. Jeg har endda prøvet at skælde ud, som jeg ville gøre det med en udfordrende teenager. Intet virker til at trænge ind.

Da jeg samlede hans lort og smed det i hans side af sengen (for så måtte han jo rydde op, før han skulle sove) blev det et kæmpe skænderi. 

Hold op, jeg er træt af min voksenbaby lige nu – har I tips til, hvordan man går fra voksenbaby til bare voksen?

Indsend dit dilemma til Mo(R)nopolet - ANONYMT

SPOTIFY

podimo

itunes

LYT HER ELLER PÅ:

Jeg er akkurat ligeså almindelig som alle andre mødre - altså ganske unik.
Min superkraft er at være hudløst ærlig omkring mine tanker og følelser i mor-rollen (og selvom jeg har 3 børn, så hviler jeg stadig ikke altid i rollen som mor.) Jeg taler som jeg tænker, og med ADHD, flyver det ofte ud af mig. Jeg har let ved at tale om ting andre hellere vil tie ihjel - og synes det er vigtigt at vi deler. Der skal være dynamik i en konversation, hvorfor jeg også bestræber mig på at stille de svære og mere undrende spørgsmål. Dertil har jeg en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, ligesom jeg gennem en årrække har undervist gravide og mødre i alt om kost, sundhed og træning. Jeg synes man skal bevare en sund skepsis og samtidig være åben og nysgerrig for at lære nyt.

PEN PALS

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

god ide alarm!

© Morsomhed 2023. All rights reserved

admin@babyakademiet.dk

hello@MARIADIOR.dk

@mor.somhed

Følg Morsomhed på sociale medier, og lær os endnu bedre at kende 

Morsomhed