Jeg er Maria!

Jeg er mor til 3, iværksætter, sundheds- & madentusiast og podcastens værtinde. I podcasten kommer vi omkring alle de sjove, men også mere dybe sider af moderskabet. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditets- & babyforløb

Jeg vil med!

Så er episode 4 klar til jer, og i denne episode prøver Maria en ny måde, at læse et dilemma op på, så mor-panelet kommer særligt godt omkring emnet utroskab – god fornøjelse med episoden.


I denne episode gennemgår Maria og mor-panelet følgende dilemmaer:

#1 dilemma: Det med veninden der momshamer til barnedåben

Hej Mo(r)nopolet

Jeg tog til min datters dåb et lille glas champagne. Der havde simpelthen været så meget planlægning i den dag, og det var så skønt at stå der til festen og bare nyde det, så jeg havde virkelig set frem til det glas. Situationen er den, at jeg fuldammer, men har selvfølgelig undersøgt, hvad man må og ikke må, og er helt afslappet i min beslutning om at tage et enkelt glas den ene dag.

Mens jeg står med glasset i hånden og taler med noget familie, kommer en tæt veninde hen til mig og afbryder samtalen, jeg er i gang med, for at pointere, at jeg drikker champagne, mens jeg fuldammer. Hun siger egentlig ikke ordret, at det er forkert af mig, men tonen og hendes ansigtsudtryk er ikke ligefrem positive. I øjeblikket siger jeg bare kort ja og fortsætter en smule akavet den samtale, jeg var i gang med, men jeg har ikke kunnet slippe det. Jeg synes virkelig, det var ubehageligt og over min grænse at blive momshamet på den måde. Vi har ikke rigtigt snakket sammen siden, men kan og/eller burde jeg konfrontere hende?

#2 dilemma: Det med partneren gennem 10 år, som har været utro

Min kæreste og jeg har været kærester i 10 år, og de sidste par år har han været plaget af dårlig samvittighed og dårlig humør generelt. Vi har lige fået et tredje og sidste barn, og det har været en hård barsel. Nu er vi begge vendt tilbage på arbejde, og jeg kan mærke, at han er sur og i dårlig humor og har meget kort lunte over for børnene. Det, har jeg egentlig tænkt, har været tegn på, at han har været presset, men nu viser det sig, at han har været mig utro. Jeg har taget ham i, at han har skrevet og snakket med en anden i de sidste 6 måneder, og han har også mødtes med hende op til 8 gange. Jeg er meget i tvivl, om jeg skal blive, eller om jeg skal gå, fordi jeg selvfølgelig er såret i situationen, men samtidig tænker jeg på børnene. Kan I hjælpe mig med at se klart på situationen?

Bonusinfo #1

Da jeg opdagede det, nægtede han, at der var følelser involveret, og at det bare havde været sex, fordi han manglede det hos os. Han har efterfølgende sagt, at han har fortrudt det hele, og han vil gøre alt, hvad det kræver at få løst op i vores udfordringer – han har sågar bestilt tid til familieterapi eller parterapi. De sidste tre uger efter jeg fandt ud af det, har han været meget mere på med børnene og gjort alt, hvad han kan for at vise, at han inderst inde gerne vil det, men jeg kan ikke lægge det fra mig; at han har tilladt sig selv at få følelser for en anden i stedet for at løse problemerne, vi har haft med hinanden i vores forhold alene os to.

Bonusinfo #2

Han har lovet, at han ville cutte kontakten, og han har også sagt, at der aldrig har været tale om følelser i det fra hans side, men jeg opsøgte kvinden, som kan vise beskeder og fortælle at selv efter, at han har sagt for en måneden siden, at han selvfølgelig vil gøre alt for familien og prioritere den, så han har skrevet, at han savner hende og ikke ved, hvordan han skal komme igennem det her. Han har også sagt, at han har hjertesorg, at han virkelig er ked af, at de to ikke kan se hinanden, og at han aldrig nogensinde før har følt det, han føler med hende. Yderligere har jeg fundet ud af, at han helt ud af det blå har kontaktet kvinden over instagram, så han altså ligesom selv opsøgt samtalen og hende – de har ikke mødt hinanden på arbejdet eller været venner.

Indsend dit dilemma til Mo(R)nopolet - ANONYMT

SPOTIFY

podimo

itunes

LYT HER ELLER PÅ:

Jeg er akkurat ligeså almindelig som alle andre mødre - altså ganske unik.
Min superkraft er at være hudløst ærlig omkring mine tanker og følelser i mor-rollen (og selvom jeg har 3 børn, så hviler jeg stadig ikke altid i rollen som mor.) Jeg taler som jeg tænker, og med ADHD, flyver det ofte ud af mig. Jeg har let ved at tale om ting andre hellere vil tie ihjel - og synes det er vigtigt at vi deler. Der skal være dynamik i en konversation, hvorfor jeg også bestræber mig på at stille de svære og mere undrende spørgsmål. Dertil har jeg en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, ligesom jeg gennem en årrække har undervist gravide og mødre i alt om kost, sundhed og træning. Jeg synes man skal bevare en sund skepsis og samtidig være åben og nysgerrig for at lære nyt.

PEN PALS

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

god ide alarm!

© Morsomhed 2023. All rights reserved

admin@babyakademiet.dk

hello@MARIADIOR.dk

@mor.somhed

Følg Morsomhed på sociale medier, og lær os endnu bedre at kende 

Morsomhed