Mo(r)nopolet

04/07/2023

Mo(r)nopolet #11: “Orgasme”, altanhygge, fællesøkonomi og one night stands, der vil med til fødslen

«

»

Jeg er Maria!

Jeg er mor til 3, iværksætter, sundheds- & madentusiast og podcastens værtinde. I podcasten kommer vi omkring alle de sjove, men også mere dybe sider af moderskabet. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditets- & babyforløb

Jeg vil med!

Maria, Janne, Julie og Signe har igen taget plads i sofaen og gør deres allerbedste for at hjælpe med jeres indsendte dilemmaer. Denne gang var der ingen børn, der skulle hentes, så episoden er lidt længere en den plejer, men det tænker vi er okay. God fornøjelse med episoden!

I denne episode gennemgår Maria og mor-panelet følgende dilemmaer:

Dilemma #1: Det med hvordan man fortæller en 9-årig om orgasmer

Hej mor-panel!

Jeg står i en lidt sjov situation.. min datter på 9 har et eller andet sted hørt ordet orgasme, og bliver ved med at spørge ind til det. Jeg bliver ved med at væve lidt udenom, men hun bliver ved med at spørge, hvad det er. Hvordan svarer man på det? Er det for tidligt at have den samtale?

Dilemma #2: Det med den nybagte mor, der gerne vil til altanhygge med nogle veninder

Hej Mo(r)nopol!

Jeg er af nogle gode veninder blevet inviteret til noget altanhygge, nu da det er blevet bedre vejr. Aftalen består af nogle øl og lidt pizza og bare lige at få snakket og hygget, og det er et kvarter på gå-ben fra, hvor jeg bor. Mit dilemma består i min dårlige samvittighed..

Jeg har en søn på 8 uger, som jeg ammer. Min plan er at pumpe ud, og har også MME klar, som kan gives, hvis det andet ikke er nok, mens jeg er væk. Situationen er den, at jeg nu er blevet ramt af dårlig samvittighed.. Han er kun 8 uger, så er det okay, at jeg gør det her, for det er jo mit behov og ikke hans. Jeg har overtænkt det så meget, at jeg nu faktisk også er bange for, at min dårlige samvittighed vil overskygge tiden med mine veninder, hvis jeg rent faktisk tager afsted.. Er det for tidligt at efterlade ham alene med far i nogle timer? Hvad ville I gøre?

Dilemma #3: Det med fællesøkonomi eller MobilePay

Hej Mo(r)nopolet.

Jeg venter mit første barn med min partner. Vi har ikke fællesøkonomi, men har derfor fra starten aftalt, at vi deler tingene til baby 50/50. Vi har derfor lavet en afkrydsningsliste med ting.

Det er så endt med, at jeg har købt de fleste af tingene, hvilket er fint, men det er så også mig der har betalt det hele. Det er ved at være ret mange penge efterhånden jeg har brugt – ting til baby er jo ikke nødvendigvis billige.

Han har et par gange købt noget, hvorefter han bagefter har bedt mig betale halvdelen, og det synes jeg ikke er helt fair, da jeg jo har købt mere end ham. Hvad skal jeg gøre?

Dilemma #4: Det med one night standed, der gerne vil med til fødslen

Hej Mo(r)nopolet,

Jeg skal have et barn med et one night stand. Vi er begge enige om, at vi ikke skal være kærester, men han er en del af graviditeten og vi skal være forældre sammen, hvilket jo er skønt.

Sagen er så den, at han vil det hele virkelig meget – så meget, at han forventer, at skulle med til fødslen.

Potentialet for vores samarbejde virker godt, men jeg kan mærke, at jeg finder det grænseoverskridende, at han skal med til fødslen – kan jeg tillade mig at sige nej?

Indsend dit dilemma til Mo(R)nopolet - ANONYMT

SPOTIFY

podimo

itunes

LYT HER ELLER PÅ:

Jeg er akkurat ligeså almindelig som alle andre mødre - altså ganske unik.
Min superkraft er at være hudløst ærlig omkring mine tanker og følelser i mor-rollen (og selvom jeg har 3 børn, så hviler jeg stadig ikke altid i rollen som mor.) Jeg taler som jeg tænker, og med ADHD, flyver det ofte ud af mig. Jeg har let ved at tale om ting andre hellere vil tie ihjel - og synes det er vigtigt at vi deler. Der skal være dynamik i en konversation, hvorfor jeg også bestræber mig på at stille de svære og mere undrende spørgsmål. Dertil har jeg en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, ligesom jeg gennem en årrække har undervist gravide og mødre i alt om kost, sundhed og træning. Jeg synes man skal bevare en sund skepsis og samtidig være åben og nysgerrig for at lære nyt.

PEN PALS

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

god ide alarm!

© Morsomhed 2023. All rights reserved

admin@babyakademiet.dk

hello@MARIADIOR.dk

@mor.somhed

Følg Morsomhed på sociale medier, og lær os endnu bedre at kende 

Morsomhed